bahçe çöp kovası
InfoLANG Dil Okulları - En İyi İngilizce Kursu İstanbul İngilizce Dil Kursları Fiyatları
ok
sık sorulan sorular;
Doğuş Üniversitesi Proficiency

Doğuş Üniversitesi Proficiency

InfoLANG Dil Okullarında proficiency (yeterlilik) sınavı kategorisinde yer alan sadece o üniversiteye yönelik hazırlık atlama sınıf oluşumlarımızdan biri de Doğuş Üniversite Proficiency (DÜİYES)’dir.  Doğuş Üniversitesi’ne yeni kayıt olan her öğrenci 1 yıl hazırlık okumak zorundadır. Bu da tercih ettikleri fakülte ve bölümlerine 1 yıl gecikmeli başlayacakları anlamına gelmektedir.


Öğrencilerinin yabancı dil bariyerine takılmadan ve zaman kaybetmeden kendi bölümlerine geçmelerini sağlamak için oluşturduğu özel ve grup ders seçenekleri ile InfoLANG  Dil Okulları, Doğuş Üniversitesi hazırlık atlama kurslarında, hazırlık sınavı formatını güncel olarak takip eden ve kendini bu yönde geliştirmiş profesyonel InfoLANG Eğitim Kadrosu ile hizmetlerine kesintisiz devam etmektedir.


DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI (DÜİYES) Nedir?

Doğuş Üniversitesi’ne yeni yerleşen öğrenciler, üniversitenin eğitim dili İngilizce olduğu için fakültelerine geçmeden önce 1 yıllık hazırlık programlarını bitirmeleri gerekmektedir. Ancak eğitim dönemi öncesinde yapılan İngilizce Hazırlık Muafiyet sınavına girerek ve geçerli puanları alarak öğrencilerimiz kendi bölümlerine direkt geçiş yapabilmektelerdir.


Doğuş Üniversitesi öğrencileri İngilizce yeterliliklerini DÜİYES’e girmeden de tescilleyebilirler. Kabul gören sınavlar ve puanlar aşağıdaki gibidir;



SINAVLAR
KABUL EDİLEN EN DÜŞÜK PUANLAR
IELTS (Akademik modül) (*)
6,5
TOEFL PBT (**)
550
TOEFL IBT (**)
80
CAE
C
CPE
C
FCE
C
KPDS
87
ÜDS
87



Bu sınavlara girmeyen adayların DÜİYES’ e girmeleri gerekmektedir. DÜİYES iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşama DÜİYES I olarak adlandırılarak, 2 saat süren ve öğrencilerinin genel İngilizce bilgilerini test eden çoktan seçmeli ve zorunlu bir sınavıdır.   DÜİYES I’de 100 üzerinden 60 ve üstü not alan öğrenciler DÜİYES II’ ye girmeye hak kazanmış olmaktalardır. Başarılı olamayan öğrencilerimiz sınav sonuçlarına göre seviyelerine uygun hazırlık sınıfına atamaları yapılmaktadır. İkinci aşama, DÜİYES I’de başarılı olan adaylar DÜİYES II sınavına girmesidir. DÜİYES II sınavı iki aşamada gerçekleşmektedir. İlk aşamada Dinleme, okuma ve Dil Bilgisi becerileri ölçülmektedir. İkinci aşamada ise yazma bölümü yer almaktadır. Bu sınavdan 60 ve üstü not alıp başarılı olan öğrenciler, fakültelerine yerleştirilerek eğitimlerine başlamaktadırlar. Başarısız olan öğrencilerimiz ise sınav sonuçlarına göre hazırlık sınıflarında uygun seviyeye yerleştirilirler.


DÜİYES I sınavında öğrencilere çoktan şeçmeli Use of English soruları sorularak, öğrencilerin İngilizce dilindeki yeterliliği ölçülmektedir. Yapısal ve kelime dağarcığı sorularının sıklıkla gözlemlendiği bölümdür. DÜİYES I’de bir de okuma bölümü bulunmaktadır. Verilen makaleye yönelik sorular yönlendirilerek öğrencinin okuma ve anlama becerileri ölçümlenmektedir.



DÜİYES II’de  ilk bölüm Dinleme (Listening) bölümüdür. Bu bölümde öğrencilere 2 farklı diyalog dinletilir. Dinleme esnasında öğrenciler not alarak özellikle önemli ve kritik noktaları not edebilirler. Bu dinlemeyi iki kez dinleyebilmektelerdir. Dinleme sonrasında öğrencilere sorular verilerek 5 dakikalık cevaplama süresinde bu soruların yanıtlanması sağlanır.


Okuma bölümü ve Use of English bölümü birbiri ile iççice geçen bir bölüm olarak DÜİYES II’de karşımıza çıkmaktadır. Bu bölümde verilen makaleler okuduğunu anlama soruları sorulduğu gibi, metin içerisindeki kelimelerin eş anlamları, nesne yönlendirme soruları, doğru cevabı daire içine alma ve boşluk doldurma sorularını kapsamaktadır. Bunun yanında en yakında anlamda cümle oluşturma soruları ( Rewrite) da sınava dahil edilebilir. Bu bölümün amacı öğrencilerinin İngilizce Dil Bilgisindeki yetilerinin ne oranda geliştiğini ve İngilizce cümle yapılarında çeşitlilik algısını ölçmektedir.


DÜİYES II’nin ikinci aşamasında ve son bölüm olarak karşımıza çıkan Yazma ( Writing) bölümünde öğrencilere bir konu verilmektedir. Bu konu önceden dinleme ve okuma bölümlerinde yer alan konular ile alakalı olabilir. Böylelikle öğrencilere üzerine yazacakları topik ile ilgili alternatif fikirler sunulmuş olmaktadır.  Öğrencilerin fikirlerini düzgün ve konu bağlantılı olarak yürütmesi gereken yazma bölümünde, kullanılan kelime dağarcığı, bağlaçların yerinde ve gerekli yerlerde kullanılmış olması, kompozisyonun anlaşılabilir ve fikri net olarak ifade eden bir bakış açısında giriş, geçiş, gelişme ve sonuç bağlamında sürdürülerek, okuyucunun ilgisini kaybetmeden okumayı bitirmesi hedeflenmelidir. Bu bölümde öğrencinin 300-400 kelime civarında kompozisyon ( essay) hazırlaması gerekmektedir.


Öğrencilerini iki oturumda titizlikle sınava tabii tutarak atamalarını gerçekleştiren Doğuş Üniversitesi DÜİYES sınavında Öğrencilerin kabul edilen baraj puanı %60’ı alabilmeleri için ortalama seviyelerinin CEFR-B2 olmaları gerekmektedir.


Bu seviyenin altındaki öğrencilerin DÜİYES sınavına yönelik teknik ve stratejik yapılar üzerine oluşturduğumuz InfoLANG Dil Okullar Doğuş Üniversitesi Proficiency kurslarımızdan yararlanabilmektelerdir. Özel ders ve grup seçenekleri bulunan DÜİYES Proficiency için UCE (uzaktan canlı eğitim) olanaklarımızdan da bulunmaktadır. UCE seçeneğimiz ile proficiency hazırlık programlarınızı istediğiniz ortamdan alabilirsiniz.


Ayrıntılı bilgi ve kayıt olmak için arayınız; 444 52 64. 


Fırsatı siz de kaçırmayın!
TOEFL, İngilizce Eğitimi - Kursu, Havacılık İngilizcesi, IELTS (International English Language Testing System)
Bakırköy şubesi
Haftasonu, Hafta içi gündüz

İngilizce Eğitimi - Kursu
Bakırköy şubesi
Haftasonu, Hafta içi gündüz, Hafta içi akşam

İngilizce Eğitimi - Kursu
Haftasonu, Hafta içi akşam
Hukuk ingilizcesi eğitimi hakkında bilgi almak istiyorum.

Infolang'i siz de takip edin:
Paylaş
© 1999-2024 InfoLANG Dil Okulları - En İyi İngilizce Kursu İstanbul İngilizce Dil Kursları Fiyatları